TechnicalNews

Nro 67 • 12/2018

TechnicalNews

Hauskaa Metallia: Uusi metallinen vesipumppukotelo

Muovin käyttö autoissa lisääntyy. Noin 20 prosenttia autosta on nykyisin PE-, PU- tai muuta muovia. Tämä on ymmärrettävää, koska muovit ovat edullisia ja ennen kaikkea kevyitä. Niitä on tästä syystä käytetty jo pitkään paitsi matkustamossa myös korissa ja moottoritilassa. Siellä niiden rajat kuitenkin tulevat joskus vastaan. Esimerkiksi vesipumpun kotelona.

Nämä valmistetaan monasti polyuretaanista (PU). Ajan mittaan materiaali kuitenkin haurastuu ja halkeilee moottoritilan lämpötilan vaihteluiden vuoksi. Vesipumpun vaihto on usein sitten viimeinen pisara, joka rikkoo kotelon. Tämän vuoksi olemme käyttäneet vesipumpulla varustetuissa CT 1143WP2- ja CT 1143WP3 -hammashihnasarjoissa vesipumppua, jonka kotelo on OE-osasta poiketen metallia.

Kotelo on kevyttä painevalettua alumiinia ja huomattavasti lujempi ja kestävämpi kuin OE-osa. Mitat ovat täsmälleen samat. Asentaja voi siis asentaa kotelon ilman muutoksia – ja korjaamo voi tarjota asiakkailleen luotettavan ja kestävän ratkaisun, jonka laatu on erinomainen. Hammashihnan ja vesipumpun lisäksi sarja sisältää myös termostaatin ja jäähdytysnesteen anturin. Asentajalla on siten kaikki tarvittavat osat kätevästi käsillä. “Olemme vastanneet jälkimarkkinoiden tarpeisiin ja tarjoamme asiakkaillemme optimoidun korjausratkaisun, joka sisältää tarvittavat anturit,” kertoo tuotepäällikkö Adrian Rothschild.

Korjaamot voivat, kuten aina, luottaa laatuun varauksetta: Kuten muillekin jälkimarkkinoiden osille, Continental tarjoaa rekisteröityneille korjaamoille 5 vuoden takuun tämän tuotteen osalta.


Nro 67


Aiemmat numerot

Yhteydenotto - TechnicalNews
ContiTech Antriebssysteme GmbH
Marketing Service · Adrian Rothschild
Philipsbornstraße 1· D-30165 Hannover
Tel: +49(0)511 938-5980 · Fax: +49(0)511 938-85472
adrian.rothschild@continental.com · www.continental-engineparts.com