TechnicalNews

Nro 66 • 09/2018

TechnicalNews

Uusia tuotteita lämmönsäätelyyn

Parannettu tehokkuus, alhaisemmat päästöt – valmistajat saavuttavat tämän nykyaikaisissa moottoreissa käyttämällä hienostunutta lämmönsäätelyä, jossa yksittäiset komponentit vastaavat “perinteisten” toimintojensa lisäksi muista valvontatehtävistä. Näin moottorin energiavirtoja voidaan hallita yksilöllisesti ja kuormitustilan mukaan, mikä parantaa moottorin tehokkuutta. Ongelmana on, että tällaisissa toiminnallisesti integroiduissa komponenteissa, esim. vesipumput sähköisten toimilaitteiden kanssa, jotka voivat aktiivisesti muuttaa tilavuusvirtamäärää, on hyvin monimutkainen sekä pitkälti patentoitu malli. Niitä on siksi lähes mahdotonta hankkia varaosana, joka vastaa OE-eritelmiä itsenäisillä jälkimarkkinoilla – paitsi nyt: Continental esittelee uudet lämmönsäätelytuotteet automechanika 2018 -messujen aikaan.

Esimerkiksi moniurahihnasarja vesipumpun kassa on uusi lisäys tuotevalikoimaan. Tämän taustana on, että apulaitekäyttö nykyaikaisissa moottoreissa lämmönsäätelyn kanssa on nyt niin monimutkainen, että sen korjaukset vievät paljon aikaa. Hihnaa vaihdettaessa kannattaa siksi aina vaihtaa samalla vesipumppu kuten hammashihnaa vaihdettaessa. Continentalin uusi moniurahihnasarja vesipumpun kanssa tarkoittaa, että mekaanikoilla on nyt saatavilla välittömästi aina kaikki, mitä he tarvitsevat prosessiin. Siten nyt on ensi kertaa saatavilla all-in-one-sarjojen sekä vesipumpun menestyskonsepti myös apulaitekäytölle, siis moniurahihnojen kanssa.

Laajennettu valikoima sisältää myös 23 uutta vesipumppua. Ne on tarkoitettu erityisesti käytettäviksi nykyaikaisten ajoneuvojen apulaitekäytöissä, joissa vesipumppua käytetään moniurahihnan kautta. Vesipumput voidaan tilata erillisinä tuotteina. Kuten kaikilla Continental Power Transmission Groupin jälkimarkkinoiden tuotteilla, niillä on viiden vuoden takuu rekisteröidyille kumppaneille.

Nro 66


Aiemmat numerot

Yhteydenotto - TechnicalNews
ContiTech Antriebssysteme GmbH
Marketing Service · Adrian Rothschild
Philipsbornstraße 1· D-30165 Hannover
Tel: +49(0)511 938-5980 · Fax: +49(0)511 938-85472
adrian.rothschild@continental.com · www.continental-engineparts.com