TechnicalNews

Nro 61 • 10/2017

TechnicalNews

Ohjausketju: Uutuus tuotevalikoimassa

Yksi Continentalin korkeimmista tavoitteista on tarjota asiakkaille yksilöllisiä ratkaisuja. Tämä on kuitenkin mahdollista vain laajalla tuotevalikoimalla. Hihnakäyttökomponenttien alueella valikoima on nyt lähes täydellinen – Continental on tunnettu jo kauan nykyaikaisten voimansiirtohihnojen asiantuntijana. Vaihtoehtona hammashihnalle tulevat syksyllä valikoimaan myös ohjausketjut – Contenentalille tämä on lisäaskel asiakaslähtöisyyden suuntaan.

Avainsana on tässä ”täyden valikoiman myyjä”, kuten Dennis Roth, ohjausketjusarjojen projektipäällikkö, kertoo: ”Pyrimme jatkuvasti kehittämään itseämme, ja haluamme tarjota asiakkaille voimansiirtokomponentit koko laajuudessaan”. Siksi yrityksen päämääränä on kehittyä pelkästä hihnojen toimittajasta käyttökomponenttien – ja sitä kautta myös ketjukomponenttien – asiantuntijaksi. Aluksi ContiTechin valikoimassa tulee olemaan 43 erilaista ohjausketjusarjaa. Näin ollen ohjelma kattaa tärkeimmät ajoneuvosovellukset ja kaikki moottorit, joissa ilmenee usein vikoja jakohihnoissa tai niiden osissa. Lisäksi ohjausketjusarjat tarjoavat työpajoille kätevän kokonaisratkaisun, koska sarja sisältää kaikki tarvittavat osat korjausta varten. Laadusta ei silti tingitä. Tätä korostetaan markkinoilla poikkeuksellisella 5 vuoden takuulla. Asennuksen helpottamiseksi julkaistaan lanseerausvaiheessa tutun ”Watch and Work” -sarjan asennusvideoita. Lanseerauksen suunnitellaan tapahtuvan vuoden 2017 kolmannella neljänneksellä.

Ohjausketjujen klassinen vika on venymä. Ajokäytössä venymä ilmenee esimerkiksi rahinana tai moottorin kolinana. Lisäksi voi syttyä moottorin merkkivalo. Ketjun venymän takia ajoitukset muuttuvat, mikä voi aiheuttaa nykyaikaisille moottoreille moottorivaurioita. Myös päästöarvot huononevat dramaattisesti, mikä esimerkiksi tekee onnistuneen päästötarkastuksen tekemisen mahdottomaksi. Tämän välttämiseksi ContiTech suosittelee, että silloin kun kuuluu rahinaa tai kolinaa tai kun moottorin merkkivalo syttyy, vaihdetaan ohjausketjun lisäksi koko ohjausketjusta, kiristimestä, kiristyskiskosta ja liukukiskosta koostuva järjestelmä. Ohjausketjun venymän lisäksi nimittäin myös ketjukiristin voi olla syynä moottorin epätasaisuuteen. Vain silloin, kun osat vaihdetaan samanaikaisesti, kaikki osat sopivat optimaalisesti yhteen ja moottorin vauriot voidaan välttää.

Lopuksi Roth selostaa, että mekaaninen moottorin ohjaus on moottorin sydän: ”Sen pitäisi toimia moitteettomasti, ja sitä pitäisi korjata ja huoltaa vain korkealaatuisilla ContiTech-komponenteilla.”


 

Nro 61


Aiemmat numerot

Yhteydenotto - TechnicalNews
ContiTech Antriebssysteme GmbH
Marketing Service · Adrian Rothschild
Philipsbornstraße 1· D-30165 Hannover
Tel: +49(0)511 938-5980 · Fax: +49(0)511 938-85472
adrian.rothschild@continental.com · www.continental-engineparts.com