TechnicalNews

Nro 56 • 12/2016

TechnicalNews

Käytännön vinkkejä videosarjana

Asiantuntijan vinkkejä korjaamoille maksuttomana videosarjana tai animoituna esityksenä: ContiTech tukee korjaamoita kahdella erilaisella koulutussarjalla. Ensimmäiset jaksot ovat jo verkossa.

Auttaako voiteluaine, jos käyttöhihnat vinkuvat? Pitääkö jakohihnoja vetää pöydänreunan yli, jotta niistä tulee joustavampia asennusta varten? Entä miten Opel Astra 1.8 16 V:n jakohihna ja vesipumppu vaihdetaan? Jos etsit vastauksia tämänkaltaisiin kysymyksiin, löydät niitä ContiTechin sosiaalisen median sivuilta. Siellä on Watch & Work -videoita, jotka käsittelevät kerrallaan yhtä moottoria tai hihnanvaihtoa. Lisäksi korjaamotarkastuksen sarja pyrkii animoiduin esityksin karistamaan yleisiä teknisiä ennakkoluuloja.

Verkossa on jo kolme ensimmäistä Watch & Work -jaksoa, jotka käsittelevät VW Lupo 1.4 16 V:n, Opel Astra 1.8 16 V:n ja Audi 2.8 30 V:n moottoreita, ja ne ovat nähtävissä videoportaalista (www.continental-engineparts.com-yt-de) ja sosiaalisesta mediasta (www.continental-engineparts.com-fb). Lisäksi jaksot linkitetään tuotetietokeskuksessa (PIC) niitä koskeviin tuotteisiin, jotta kullekin tuotteelle sopivat tiedot löytyvät nopeasti.

Watch and Work -videosarja on helposti ymmärrettävä ja korjaamoteknikoiden vaatimusten mukainen. ContiTech-kouluttaja Stefan Meyer näyttää muutamassa minuutissa, miten hihnakäyttöjärjestelmän osat vaihdetaan oikein, mitä työkaluja käytetään milläkin tavoin ja mitkä menettelytavat helpottavat työtä. Videot sisältävät myös erikoisvinkkejä, jotka opastavat työskentelemään hihnaa ja moottoria vaurioittamatta.

Videoita lisätään seuraavina kuukausina kattamaan Audin, Citroënin, Fordin, Opelin, Renaultin ja VW:n laajasti saatavilla olevat moottorit. Videot ovat aluksi nähtävissä saksaksi ja englanniksi. Muunkielisiä videoita on valmisteilla, jotta mahdollisimman useat asentajat hyötyisivät vinkeistä ja nikseistä.

Toinen ContiTechin huoltokoulutussarja käsittää korjaamotarkastuksen animoituja esityksiä. Ne karistavat muutamassa minuutissa yleiset, korjaamoja koskevat ennakkoluulot. Myös nämä jaksot ovat nähtävissä Facebookissa.

Vastaukset alun kysymyksiin: Älä missään tapauksessa levitä hihnoihin öljyä. Muuten ne turpoavat ja katkeavat helpommin. Jos hihnoja vetää pöydänreunan yli, jotta niistä tulisi joustavampia, hihnat voivat katketa, sillä lasikuituiset vetohihnat vaurioituvat. Parasta on, että katsot ohjeet vielä tarkasti Facebookista.

ro Nro 56


Aiemmat numerot

Yhteydenotto - TechnicalNews
ContiTech Antriebssysteme GmbH
Marketing Service · Adrian Rothschild
Philipsbornstraße 1· D-30165 Hannover
Tel: +49(0)511 938-5980 · Fax: +49(0)511 938-85472
adrian.rothschild@continental.com · www.continental-engineparts.com