TechnicalNews

Nro 52 • 01/2016

TechnicalNews

Erikoismerkintä erikoisominaisuuksia varten

Tietyissä ContiTech Power Transmission Groupin moniurahihnoissa on lisämerkintä ”EXTRA”. Tällä merkinnällä yhtiö erottelee tuotteet, joilla on erityisiä teknisiä ominaisuuksia. Näin vältytään sekaannuksilta, joilla voisi olla vakavia seurauksia.

Asiakkaalle merkintä ”EXTRA” on osoitus siitä, että käyttökohde edellyttää erikoisominaisuuksilla varustettua hihnaa. Tällöin tavanomaista moniurahihnaa ei saa käyttää. Esimerkki: ”6PK1020 EXTRA”. Merkintä ”EXTRA” ei kuitenkaan kerro, mitä nämä hihnan ominaisuudet ovat. ”Nämä hihnat on erityisesti sovitettu tiettyyn hihnakäyttöön, joten ne voivat olla keskenään täysin erilaiset”, kertoo Technical Service -osaston Jens Heitkemper. Hihnassa voi esimerkiksi olla aramidista tehty tukikerros tai kuitupinnoite. Myös start-stop-sovellutusten erikoishihnoissa on merkintä ”EXTRA”.

Mikäli suositellun ”EXTRA” hihnan sijaan käytetään tavanomaista hihnaa, seurauksena voi olla erilaisia ongelmia hihnakäytöstä riippuen. Näitä ovat esimerkiksi hihnan nopea kuluminen ja meluisuus, mutta pahimmassa tapauksessa myös hihnan rikkoutuminen. ”Hihnaa valitessa on asiakkaiden siksi hyvä tarkistaa oikea suosituksemme mukainen hihna tunnetuista luetteloista, kuten TecDocista, ennen hihnan asentamista.”

Nro 52


Aiemmat numerot

Yhteydenotto - TechnicalNews
ContiTech Antriebssysteme GmbH
Marketing Service · Adrian Rothschild
Philipsbornstraße 1· D-30165 Hannover
Tel: +49(0)511 938-5980 · Fax: +49(0)511 938-85472
adrian.rothschild@continental.com · www.continental-engineparts.com